„Oameni obișnuiți“, interpretat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Almada

„Oameni obișnuiți“, interpretat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru din Almada

DISTRIBUIȚI
Foto: ICR

În perioada 4-18 iulie 2017 se desfăşoară cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Almada (FTA), cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia.

La invitația lui Rodrigo Francisco, directorul artistic al Festivalului de Teatru din Almada și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, la ediția 2017 a FTA va fi prezentat spectacolul Oameni obișnuițde Gianina Cărbunariu, în interpretarea actorilor de la Teatrul Național „Radu Stanca“ din Sibiu (TNRS). Spectacolul va avea loc, duminică, 16 iulie, ora 22.00, pe Scena Mare a Școlii D. Antonio da Costa din Almada (600 locuri).

Oameni obișnuiți, spectacol montat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, este o producţie originală realizată în cadrul proiectului Be SpectACTive!, co-finanțat prin programul Europa Creativă, în care TNRS este implicat în perioada 2014-2018.

Gianina Cărbunariu (1977) este considerată „copilul teribil“ al teatrului românesc contemporan. A studiat regie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale“ din București, unde a fost admisă în 1999. Alături de alți trei colegi, a format grupul DramaAcum, care nu doar a adus o infuzie de piese dramatice noi, ci a permis și traducerea în limba română a unor piese europene cu o circulație redusă.

Spectacol realizat în cadrul proiectului Be SpectACTive!, proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă, în care TNRS este implicat în perioada 2014-2018. Celelalte structuri partenere sunt: Capotrave/Kilowatt Festival Sansepolcro (IT), Bakelit Multi Art Center Budapesta (HU), B-51 Ljubljana (SL), Domino- Perforacije Festival- Zagreb (HR), London International Festival of Theatre (UK), Tanec Praha (CZ), York Citizens Theatre Royal (UK).

România va fi reprezentată anul acesta la Festivalul Internațional de Teatru din Almada și de spectacolul Richard al III-lea se interzice de Matei Vișniec, în regia lui Răzvan Mureșan. Spectacolul, în interpretarea actorilor de la Teatrul Național Cluj-Napoca, va avea 5 reprezentații, în sala Experimental a Teatrului Municipal Joaquim Benite din Almada, după cum urmează: marți, 11 iulie (ora 18:00), miercuri, 12 iulie (orele 15:00 și 19:00) și joi, 13 iulie (orele 17:00 și 21:30).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.