Obiceiuri, tradiţii şi folclor românesc, prezentate la Roma

Obiceiuri, tradiţii şi folclor românesc, prezentate la Roma

Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma- Italia, în perioada  22 – 24 iulie 2017. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români derulează proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții”.

În Piața Nassyria – Fonte Nuova – Roma (Italia) vor avea loc o expoziție de obiecte și produse culinare cu specific românesc și un concert de muzică populară tradițională. Spectacolul din 23 iulie va promova valorile și identitatea culturală românească și va fi susținut de artiști consacrați ai scenei românești și din diapora: Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Gabriel Dorobanțu, Ilie Caraș, Viorel Strâmbeanu, Elena Lazăr, Lidia Bolfosu, Dorin Bercuci, Elena Beninati, Ansamblul Folcloric Altărașul și Fabio și Silvia Coladarci.

La eveniment sunt așteptați să participe români stabiliți în Italia, italieni, dar și turiști. Proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții” vizează consolidarea relațiilor dintre comunitatea românească din Roma și zonele limitrofe și comunitatea italiană, promovarea valorilor culturale românești în rândul românilor stabiliți în Italia, dar și în rândul italienilor,  îmbunătățirea imaginii României și a comunității de români din Italia.