Octav Băncilă,150 de ani de la naștere

Octav Băncilă,150 de ani de la naștere

DISTRIBUIȚI

 Romfilatelia introduce în circulație joi, 17 februarie a.c., emisiunea de mărci poștale cu tematica Octav Băncilă, 150 de ani de la naștere, care ilustrează tablouri aparținând unui maestru al culorii și al diversității operelor, un recunoscut pictor expresionist.

Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, 2 plicuri “prima zi” și pentru pasionații de maximafilie, 4 cărți maxime, fiind completată de o mapă filatelică specială.

Octav Băncilă se înscrie în arta românească drept cel mai reprezentativ pictor protestatar și revoluționar. Este cunoscut faptul că după întoarcerea de la studii din Germania, se regăsește în mijlocul unor evenimente sociale legate de cauzele care au declanșat răscoalele din anul 1907.

Fără să fie remarcat ca un maestru al culorii, pictorul a oferit tablourilor sale un colorit specific expresionismului, culoarea fiind subordonată desenului.

„Cred că nici un pictor, de la Grigorescu încoace, nu s-a bucurat de atâta popularitate și de atâta dragoste sinceră în largile pături, ale poporului, ca meșterul Băncilă…Și pe bună dreptate.” Nicolae Tonitza, 1936

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Muzeului Național Cotroceni, Complexului Muzeal Național “Moldova” Iași și Muzeului de Artă Iași pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de joi, 17 februarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.