Ocupación poética, cu versuri româneşti

Ocupación poética, cu versuri româneşti

DISTRIBUIȚI

Poezia feminină contemporană a fost adusă în prim plan, pe 14 decembrie, la Madrid, prin creațiile poetelor Ana Blandiana și Denisa Comănescu în cadrul proiectului EUNIC – Ocupación poética.Astfel, poeziile “Rugăciune” şi “Pessoa” au putut fi ascultate în stația de metrou Embajadores (linia 3), în limba română și spaniolă.

Întâlnirea dintre cultură și noile tehnologii poate duce la un rezultat neașteptat și inovator cum este cazul proiectului Ocupación poética al cărui obiectiv este de „a ocupa” spațiile publice cu poezii semnate de poeți din întreaga Europă. La nivel mondial, Ocupación poética s-a desfășurat în mai mult de 25 de țări, însemnând peste 2500 de poezii diferite.

Ocupación poética este un proiect care se desfășoară în Madrid, între 14 decembrie 2015 și 29 ianuarie 2016, prin participarea membrilor EUNIC Spania: Instituto Polaco de Cultura, Foro Cultural de Austria, Goethe-Institut, Centro Checo Madrid, Embajada de la República de Lituania, Alliance Française de Madrid, Instituto Cervantes, British Council și reprezentanța Institutului Cultural Român la Madrid.

Poeziile vor putea fi ascultate în diferite stații de metrou, biblioteci, bibliometros, descărcând gratuit o aplicație pentru Smartphone (Layar), dar și pe pagina web a proiectului, fiind disponibile în spaniolă și limba nativă a poetului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.