Oleksii Kaspruk, primarul orașului Cernăuți despre ”Oamenii Timpului”: ”Este un proiect ambițios,...

Oleksii Kaspruk, primarul orașului Cernăuți despre ”Oamenii Timpului”: ”Este un proiect ambițios, de recunoaștere a celor mai valoroși oameni dintre noi ”

La Cafeneaua literară „București” din Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a avut loc astăzi (vineri, 14 august 2015) lansarea Campaniei Oamenii Timpului.

       Lansarea Campaniei OT2015 - Cernauti (15)   „Este un moment deosebit pentru a ne reîntâlni și a discuta aspecte care țin de identitatea noastră. Orașul Cernăuți a fost mereu o zonă în care valorile democratice, europene, au fost dintotdeauna prezente. Este o zonă bogată în capacități, în valori. Acest patrimoniu cultural poate și trebuie să fie valorificat în folosul tuturor. Proiectul Oamenii Timpului este o inițiativă foarte bună și îi felicit pe organizatori pentru acest demers”, a afirmat Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, invitatul special al evenimentului

Viceprimarul municipiului Iași, Mihai Chirică, s-a referit la importanța relațiilor dintre membrii triadei Iași – Chișinău – Cernăuți: „Campania Oamenii Timpului este un mesaj pentru noi prin care dorim să reamintim că valorile trebuie prețuite în timpul vieții lor și transformate în modele. De Cernăuți ne leagă foarte multe lucruri și venim mereu aici cu mare plăcere, ca la niște adevărați frați. Consider că avem multe de învățat de la cernăuțeni în ceea ce privește păstrarea culturii tradiționale”.Lansarea Campaniei OT2015 - Cernauti (22)

Evenimentul a fost moderat de scriitorul Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

La conferință au participat reprezentanți ai publicațiilor, agențiilor de știri și radiourilor de limbă română din Ucraina, președinți ai societăților de cultură care activează în Cernăuți, cadre didactice etc. „Mulțumim cernăuțenilor pentru primirea deosebită de care am avut parte. Totodată, mulțumim Primăriilor Municipiilor Cernăuți și Iași pentru oportunitatea de a prezenta proiectul Oamenii Timpului în această adevărată capitală a multiculturalității. Ne dorim ca toată comunitatea locală din Cernăuți să propună oamenii valoroși ai regiunii, întrucât este o zonă plină de personalități de excepție. Îi invit pe toți cernăuțenii să se implice în Campania noastră pentru că avem nevoie de sprijinul lor”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul revistei Timpul.

          Lansarea Campaniei OT2015 - Cernauti (2)Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă organizată la Primăria Cernăuți, amfitrion fiind primarul Oleksii Kaspruk. „În 2012, noi am încheiat un acord de cooperare municipiului Iași. Astăzi, prin acest proiect întărim latura culturală a acelui acord. Este un proiect ambițios, de recunoaștere a celor mai valoroși oameni dintre noi”, a spus primarul municipiului Cernăuți.