Olimpicii la fizică au confirmat încă o dată

Olimpicii la fizică au confirmat încă o dată

Olimpicii români au reeditat succesele excepționale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținând patru medalii de aur și o medalie de argint și la ediția din 2017. Datorită acestui palmares, România a ocupat din nou primul loc în Europa și s-a clasat între primele cinci țări din lume.Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.