Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru...

Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Ankara, în perioada 10-17 august.

Medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj – Timiş), Tudor-Petru Ţiplea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei – Maramureş) şi Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu.

Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări – Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.