Omagiu adus poetului și publicistului român George Sion, în Herţa

Omagiu adus poetului și publicistului român George Sion, în Herţa

Foto: BucPress

Cunoscutul poet și publicist român George Sion, cel care ne-a lăsat drept moștenire creațiile sale și care ne-a spus că ”Mult e dulce și frumoasă limbea ce-o vorbim” a fost omagiat zilele acestea la el acasă. La 18 mai 2017 s-au împlinit 195 de ani de la nașterea ilustrului cărturar George Sion.

În cea de-a 22 zi a lunii mai elevii de la Școala de cultură generală cu limba română de predare din satul Mamornița (raionul Herța, regiunea Cernăuți) au organizat o frumoasă sărbătoare dedicată acestei aniversări. Îmbrăcați în haine naționale, elevii au povestit celor prezenți la manifestare  despre viața și activitatea poetului George Sion, au recitat versuri și au intepretat cântece românești, astfel încât  manifestarea culturală s-a transformat într-o adevărată sărbătoare, informează BucPress.

Succesul omagierii poetului și publicistului român George Sion la un înalt nivel se datorește în mare parte cadrelor didactice și autorităților locale și raionale, a anunţat Aurelian Rugină, consulul României la Cernăuți.

Activitățile culturale s-au desfășurat lângă basorelieful poetului, instalat pe fațada școlii din localitate, dar și în incinta instituției de învățământ din satul Mamornița.