„Omul şi mitul în secolul 21”: Literatura română în inima comunităţii din...

„Omul şi mitul în secolul 21”: Literatura română în inima comunităţii din Cehia

Românii din Cehia se vor reuni, pe 26 noiembrie, la Pivovar Marina, Jankovcova din Praga pentru lansarea volumului „Omul şi mitul în secolul 21” de Otilia Sîrbu, profesor la Universitatea Hyperion din Bucureşti.

La eveniment sunt așteptați membri ai diasporei româneşti din spaţiul de reşedinţă, dar și alte persoane interesate de cultura şi literatura românească, lucrarea fiind prezentată în limba română.

Între coperţile volumului autoarea conturează statutul omului în secolul al XXI-lea nu doar din perspectivă antropologică, ci prin prisma unor multiple abordări. Pornind de la modele arhetipale şi sinele la nivelurile de conştiinţă care conferă unicitate fiecărei fiinţe din Univers, Otilia Sîrbu construieşte un puzzle al identităţii omului, identificând toate etapele acesteia de-a lungul istoriei, o istorie ce ne pare astfel captivă în secolul actual.

Evenimentul literar se constituie într-o foarte bună oportunitate de a stimula interesul publicului autohton pentru literatura română, de a promova o imagine pozitivă a ţării noastre, Otilia Sîrbu fiind o promotoare a culturii române peste hotare, dar şi de a aduce împreună diaspora într-un sentiment comun de apartenenţă la una dintre valorile fundamentale care ne definesc ca naţionalitate: cultura scrisă.