Oraşul Alba Iulia doreşte să se înfrățească cu Cernăuţiul

Oraşul Alba Iulia doreşte să se înfrățească cu Cernăuţiul

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, judeţul Alba, Gabirel Pleşa, a declarat în cadrul Congresului Spiritualităţii Româneşti că în timpul ultimei sesiuni din acest an a Consiliului municipal Alba Iulia, consilierii de Alba au susţinut în unanimitate propunerea privind înfrăţirea municipiului Alba Iulia cu oraşul Cernăuţi, potrivit BucPress.eu.

În cel mai scurt timp partea română va înainta primăriei oraşului Cernăuţi o Scrisoare de intenţie privind înfrăţirea celor două oraşe: Alba Iulia şi Cernăuţi.

În momentul în care va sosi un răspuns din partea cernăuţenilor, o delegaţie din cadrul primăriei Alba Iulia se va deplasa la Cernăuţi pentru a se întâlni cu primarul Oleksii Kaspruk şi pentru a discuta despre această intenţie frumoasă de înfrăţire a celor două oraşe. Odată ce va exista acordul ambelor părţi, va fi semnat un parteneriat de colaborare şi înfrăţire a oraşelor Alba Iulia şi Cernăuţi. Cele două oraşe înfrăţite vor derula diverse proiecte atât culturale, cât şi economice, sociale, care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii în cele două municipii. Partea română este gata să facă acest pas, îşi doreşte foarte mult ca cele două oraşe să devină mult mai apropiate prin înfrăţirea lor.

Oraşul Cernăuţi este înfrăţit astăzi cu oraşele Suceava, Iaşi şi Timişoara din România. Alba Iulia urmând să fie cel de-al patrulea oraş românesc care va fi  înfrăţit cu vechea urbe cernăuţeană.