Orchestra Filarmonicii de Stat „Banatul“ din Timişoara şi Pierre-Yves Pruvot în concert...

Orchestra Filarmonicii de Stat „Banatul“ din Timişoara şi Pierre-Yves Pruvot în concert la Viena

Ambasada României la Viena şi Institutul Cultural Român de la Viena, în contextul exercitării președinției României a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), organizează joi 27 octombrie, de la ora 20.00, un concertul susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat „Banatul“ din Timişoara şi Pierre-Yves Pruvot (bariton) în Sala Mare a RadioKulturhaus din Viena (Argentinierstraße 30a, 1040).Ansamblul condus de Amaury du Closel prezintă sub titlul „Von erstickten zu erweckten Stimmen“ un repertoriu ce cuprinde compoziţii de Ernst Toch (1887-1964), Dimitri Schostakowitsch (1904-1975) şi Franz Schreker (1878-1934). Muzicologul austriac Irene Suchy va modera evenimentul, prezentând biografiile compozitorilor şi fiecare lucrare în contextul istoric aferent.

Concertul de la RadioKulturhaus este o producţie a filialei vieneze a Forumului Erweckte Stimmen, fiind finanţat prin programul Uniunii Europene „Europa pentru Cetăţeni“. Forumul Erweckte Stimmen a fost înfiinţat în anul 2015 de către dirijorul Amaury du Closel stabilit la Viena, cu scopul de a redescoperi şi răspândi lucrările compozitorilor exilaţi forţat sau deportaţi în timpul regimurilor totalitare.

De asemenea, concertul este organizat în contextul promovării oraşului Timişoara – Capitală Culturală Europeană în 2021.

Mai multe informaţii despre accesul la concert găsiţi AICI