„Orizonturi de cercetare științifică în epoca globalizării”, serie de conferințe organizate la...

„Orizonturi de cercetare științifică în epoca globalizării”, serie de conferințe organizate la Chișinău și Soroca

DISTRIBUIȚI

O serie de conferințe susținute de profesorul Alexandru Mironov,cel mai cunoscut animator al științei din România și de Adrian Bănuță, președintele Asociației Science & Technology din București, redactor-șef al revistei Știință și Tehnică vor fi organizate între 26 și 28 februarie 2022. Conferințele vor fi precedate de prezentări ale revistei.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu revista Știință & Tehnică, Academia de Științe a Moldovei, Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Consorțiul Universitar ASEM, Universitatea „Constantin Stere” și Universitatea Moldo-Americană din Chișinău.

Programul detaliat al conferințelor și activităților:

26 februarie 2022

  • ora 10.00, Sala Mare a Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Conferința „Meseriile viitorului” susținută de Alexandru Mironov
  • ora 15.00, Sala de Conferințe a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova Prezentarea revistei Știință și Tehnică și donația colecției integrale a ultimilor ani către BNRM. Moderatori: Alexandru Mironov și Adrian Bănuță.

27 februarie 2022

  • ora 11.30, Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca Serie de evenimente cu participarea lui Alexandru Mironov și Adrian Bănuță: prezentarea volumului „Enigmatic, pământul” de Alexandru Mironov (ed. Eagle, 2011), prezentarea ultimului număr (februarie 2022) a revistei Știință și Tehnică; donație de carte și reviste pentru colecția Bibliotecii Municipale din Soroca, discuții cu cititorii și oamenii de cultură din Soroca. Moderatori: dr. Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți și prof. univ. Cătălin Bordeianu, directorul adjuct al ICR Chișinău. Eveniment organizat cu sprijinul Consulatului General al României la Bălți.

28 februarie 2022

  • ora 11.00, Sala de Conferințe a Academiei de Științe a Moldovei Conferința „Odiseea marțiană 2023”, susținută de Adrian Bănuță și prezentarea revistei Știință și Tehnică susținută de Alexandru Mironov

1 martie 2022

  • ora 11.00, Sala senatului „Vicenzo Bianchi” Consorțiul Universitar ASEM, Universitatea „Constantin Stere” și Universitatea Moldo-Americană din Moldova Prezentarea revistei Știință și Tehnică, donație de reviste, întâlnire cu studenții, moderatori: Alexandru Mironov și Adrian Bănuță.

Alexandru Mironov este profesor de matematică, jurnalist de știință, realizator de emisiuni radio și TV, scriitor și traducător. A fost purtător de cuvânt al președintelui României (1992-1993), ministru al Tineretului și Sportului (1993-1997), secretar general al Comisiei Naționale UNESCO (2001-2007).

Adrian Bănuță este președintele Asociației Science & Technology din București și redactorul-șef al revistei Știință și Tehnică.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.