Păcală a ajuns în Spania

Păcală a ajuns în Spania

Timp de trei zile, în perioada 2-6 iunie, în Barcelona, Lleida și Reus (Spania), românii care locuiesc în zonă s-au reîntâlnit cu aventurile lui Păcală. Actorii Teatrului de Animație Țăndărică și-au demonstrat măiestria și l-au însuflețit pe Păcală, spre bucuria spectatorilor mici și mari.

Reprezentanțiile au avut loc în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni și Zilei Copilului și s-au adresat publicului românesc din Spania, în mod particular copiilor de români stabiliți în acest stat.

Pricipalele obiective ale proiectului au fost creșterea interesului pentru cultura română, dezvoltarea vocabularului copiilor care au urmărit piesa de teatru, dar și valorificarea și promovarea artei teatrale din România în Spania. Spectacolele de teatru pentru copii au oferit un imbold în dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, reprezentând o metodă eficientă de a stimula încrederea, stima de sine și creativitatea copiilor.

Proiectul cultural-artistic „Teatru românesc în Spania” a fost derulat de European Artists Management, cu sprijinul Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.