Până în acest moment nu sunt informații că printre victimele atentatului sunt...

Până în acest moment nu sunt informații că printre victimele atentatului sunt și români

185
0
sursa foto: #ElPais

În urma atentatului de joi,  pe artera Rambla din Barcelona, soldat cu victime, Ministerul de Externe anunţă că la consulatul României din Barcelona şi la ambasada română din Madrid sunt disponibile numere de telefon de urgenţă. Consulatul General al României la Barcelona a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime sunt şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. Consulatul monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

MAE transmite că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 şi +34 934 344 223; apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona este +34 661.547.853. Numărul de urgenţă al misiunii diplomatice de la Madrid este +34 649 656 032.

atentatCel puțin o persoană a fost ucisă și 32 rănite în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală la orele 20.00 (17 august). Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate. După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Dar se pare că sunt cel puțin doi atacatori înarmați, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă. Poliția a izolat zona și a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise și stațiile de metrou.

Bărbatul care ar fi închiriat furgoneta care a intrat în mulțime la Barcelona ar fi fost identificat. Potrivit El Pais, acesta se numește Driss Oukabir și ar fi închiriat autovehiculul în localitatea Santa Perpetua de la Mogada.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ