Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă

DISTRIBUIȚI

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă, în 1918-1919, arată date publicate de către Universitatea Johns Hopkins, de referinţă în domeniu, relatează AFP, citată de News.ro. Peste 675.700 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în SUA, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit luni după-amiaza de universitate.

Potrivit unor istorici de la Centrul de Prevenţie şi Luptă împotriva Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, gripa spaniolă a ucis cel puţin 50 de milioane de oameni în lume – dintre care 675.000 în Statele Unite. Gripa spaniolă şi-a pierdut, astfel, luni, titlul de cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite.

Însă, spre deosebire de COVID-19, această pandemie a fost extrem de sângeroasă în rândul categoriilor de vârstă care se presupune că sunt cele mai sănătoase – inclusiv copii în vârstă de până la cinci ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Este de asemenea de notat că, în urmă cu aproape un secol, populaţia americană reprezenta doar o treime din populaţia americană din prezent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.