Acasă Cultura / Culte Papa Francisc condamnă invazia rusă în cei mai duri termeni de până...

Papa Francisc condamnă invazia rusă în cei mai duri termeni de până acum

Vorbind în fața a 25.000 de oameni adunați în Piața Sfântul Petru, pentru slujba de duminică, Papa Francisc a spus că uciderea copiilor și a civililor neînarmați este barbară și lipsită de vreun motiv strategic valid.

„În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”, a spus Papa, adăugând și că orașele ucrainene riscă să fie „reduse la a fi niște cimitire”.

El a mai spus că Mariupol, țintit de invadatorii ruși și asediat în ultimele zile cu brutalitate este un „oraș martir”. Suveranul Pontif a făcut din nou un apel pentru coridoare umanitare securizate prin care civilii să poată fi evacuați din calea războiului.

Papa a spus și săptămâna trecută că ceea ce face Rusia în Ucraina „nu este doar o operațiune militară, ci un război care a dezlănțuit râuri de sânge și lacrimi”.

De la începutul războiului, peste 2,5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara.

Articolul precedentRefugiații din Ucraina pot folosi o aplicație pentru a alege cele mai eficiente rute de tranzit în România  
Articolul următorAdrian Chesnoiu: ”Producem alimente și produse agroalimentare suficiente astfel încât să fim independenți din punct de vedere alimentar”