Parlamentarii români continuă demersurile pentru constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere trilaterale (RO-MD-UA) ”Delta...

Parlamentarii români continuă demersurile pentru constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere trilaterale (RO-MD-UA) ”Delta Dunării –Prutul de Jos”

Demersurile Comisiei permanente comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere trilaterale ”Delta Dunării –Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina și Republica Moldova, sub patronaj UNESCO, continuă prin continuă întrevederea președintelui comisiei, deputatul Ionel Palăr, și a raportorului pe acest dosar, deputatul Lucian Simion, cu Oleksandr Bankov, ambasadorul Ucrainei în România.

Potrivit reprezentanților comisiei parlamentare române se încearcă constituirea unui grup de lucru interministerial funcțional. Potrivit Recomandărilor UNESCO de la Pamplona, din cadrul Programului «Omul și biosfera», rezervațiile naturale care se regăsesc în aceeași zonă, dar în state diferite, trebuie să stabilească politici comune, iar constituirea Rezervației Biosferei Transfrontaliere trilaterale ”Delta Dunării – Prutul de Jos” ar permite atragerea de importante fonduri europene, dar și politici comune de mediu sau de cercetare.

Diplomaul ucrainean a arătat toată deschiderea și a promis să se implice pentru ca specialiștii ucrainieni să contribuie la această construcție comună.