Parteneriat educațional între Universitatea ”Alecu Russo” din Bălți și universitățile din Pitești...

Parteneriat educațional între Universitatea ”Alecu Russo” din Bălți și universitățile din Pitești și Brașov

Nicolae Brînzea, directorul general adjunct al Institutului ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, și Dan Mirea,  expert în proiectele de spiritualitate şi educaţie, au vizitat oraşele Chişinău şi Bălţi, la invitaţia consulului general al României, de la Bălţi, Mihai Baciu, şi a viceministrului Rep. Moldova,  Igor Şarov.

La Chişinău, Nicolae Brînzea a avut o întrevedere de lucru cu viceministrul Culturii, Igor Şarov, unde au fost discutate proiectele ce se vor derula între cele două instituţii, în următoarea perioadă.

Proiectele au drept scop promovarea culturii şi a valorilor româneşti în Rep. Moldova. Cu această ocazie, pentru contribuţia în promovarea culturii şi a valorilor româneşti,  ministrul Culturii din Rep. Moldova, Monica Babuc, i-a conferit adjunctului IEH o diplomă de onoare.

La Bălţi, a avut loc întâlnirea Directorului General Adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachii”, pentru românii de pretutindeni cu consulul general Mihai Baciu, căruia i-au fost transmise, din partea ministrului delegat, Angel Tîlvăr, câteva dintre temele discutate în luna martie, cu prilejul vizitei pe care ministrul delegat  le-a avut cu consulul general şi conducerea Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi.

De asemenea, a avut loc discuții și cu conducerea Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi și a fost stabilit acordul de parteneriat pe linie educațională între UARB, Universitatea din Piteşti şi Universitatea ,,Transilvania” din Braşov.