Parteneriat pentru educație și cultură între două embleme ale renașterii

Parteneriat pentru educație și cultură între două embleme ale renașterii

DISTRIBUIȚI
sursa foto: BCU ”Carol I”

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Biblioteca Națională din Lima (Peru) au încheiat, la sfârșitul lunii trecute, un acord de parteneriat, în baza căruia cele două instituții vor colabora pentru promovarea valorilor și realizarea proiectelor educaționale, culturale, naționale și internaționale.  Ceremonia de semnare a acestui acord internațional a avut loc în Salonul Carol I al BCU, în prezența prof. univ. dr. Ioan Ștefan Groza – secretar de Stat la Ministerul Educatiei Naționale și a E.S. Radu Gabriel Safta – directorul general al Departamentului pentru Globalizare din cadrul MAE.

Ambasador al Republicii Peru în România, E.S. María Eugenia Echeverría Herrera împreună cu Mireille Rădoi – director general al BCU „Carol I” au vorbit despre importanța acestui acord de colaborare încheiat pe o perioadă de 5 ani.

Deschidem cartea unei colaborări între două instituții de cultură, două embleme ale renașterii, două păsări Phoenix, prin însăși evenimentele care le-au oprit pentru niște ani evoluția, ființarea într-un spirit dar și prin renaștere celor două biblioteci simbol” – a declarat Mireille Rădoi.

Evenimentul a fost urmat de Conferința „Peru: Perspective noi despre descendenţii incașilor şi siturile sacre din Lima”. Au fost invitați speciali Ronald Elward și Javier Lizarzaburu care au susținut prezentări tematice în care au vorbit despre civilizația Inca.

La conferință au participat peste treizeci de membrii ai Corpului Diplomatic acreditat la București, precum și alte personalități marcante.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.