Participare românească la Dans Ankara 2017

Participare românească la Dans Ankara 2017

România a fost reprezentată în acest an la Festivalul Internațional de Muzică şi Dans Ankara 2017 de Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” din Târgu Neamț.

“Ansamblul Folcloric Ținutul Zimbrului a fost invitat la acest festival internaţional, alături de alte 10 țări. Tinerii dansatori și interpreți sunt pentru prima dată în Ankara. Au legat o frumoasa relație de prietenie cu organizatorii, ansamblul nostru fiind unul din cele mai îndrăgite grupuri participante”, a declarat prof. Ionela Brănișteanu, reprezentant al ansamblului nemțean, potrivit ziartarguneamt.ro.

Delegația română, care a cuprins 40 de persoane, artiști și alți membrii, a participat în perioada 28 iulie-7 august 2017 la sărbătoarea Zilelor Ankarei, alături de alte 10 state invitate. În fiecare zi, artiștii au susţinut un program cultural de dansuri și muzică populară românească în diferite locații ale Ankarei. Astfel, artiştii au încântat locuitorii Ankarei, dar și numeroşii turiști aflaţi în capitala Turciei. Tinerii din Târgu Neamț s-au declarat mândri că, prin activitatea lor la mii de kilometri distanță de casă, reușesc să valorifice tradițiile populare românești și să arate străinilor o mică frântură din frumusețea folclorului nostru.

De asemenea, delegația a efectuat o vizită de curtoazie la Ambasada României unde a avut discuții cu ambasadorul României și echipa Ambasadei.