Acasă Cultura / Culte Participare românească la Festivalul Internațional Music&Cinema

Participare românească la Festivalul Internațional Music&Cinema

Regizoarea Geo Dobă participă la Festivalul Internațional de Muzică&Cinema de la Marsilia  unde va prezenta un scurtmetraj, co-producție româno-franceză, aflat încă în fază de producție. Scopul festivalului este facilitarea întâlnirilor dintre regizori și compozitori de muzică de film

România va mai fi reprezentată la Marsilia și de Mihai Mitrică, inițiatorul festivalului Animest, care va participa la evenimentul Carte Blanche (Cec în alb), în secțiunea „Invitații festivalului”, cu filmele Ceva, r.: Paul Mureșan și Amok, r.: Balazs Turai.

Consacrat promovării tinerei creații cinematografice și creației muzicale pentru imagine, Festivalul Internațional de la Marsilia (MCM), care se desfășoară în perioada 27 martie – 1 aprilie, propune o linie editorială unică în Europa. Politica sa artistică se articulează în jurul a patru acțiuni complementare și indisociabile : susținerea promovării internaționale a operelor de debut, oferind în același timp un spațiu de formare, promovând diversitatea culturală și fiind în același timp un spațiu propice educației prin imagine. Astfel, Festivalul favorizează ascensiunea tinerelor talente internaționale prin difuzarea de opere de calitate reprezentând câmpuri de experimentare în domeniul tonului, al formei, al mesajelor transmise, încercând în același timp să le facă accesibile tuturor. MCM pune în valoare diversitatea culturală creând un spațiu al dialogului printr-o participare internațională. Festivalul oferă publicului și artiștilor din domeniul cinematografiei modalități de exprimare diferite, constructive, interesante.

 

Articolul precedentIntâlnire BD francofonă la nivel înalt- cu Dodo Niță și Mircea Arapu
Articolul următorBrandul orașului Iași câștigă medalia de aur la cea mai mare competiție de branding din Europa