Participare românească la Masterclass-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim

Participare românească la Masterclass-ul Internaţional de Operă de la Ierusalim

Foto: ICR

În perioada 16-31 iulie 2017, soprana Simina Ivan participă în calitate de instructor vocal, la Masterclass-ul Internaţional de Operă, organizat de către Primăria din Ierusalim cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Gerard Bechar, la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim și la Conservatorul Israelian din Tel Aviv. Soprana Simina Ivan a luat parte la concertul de gală, din data de 16 iulie. Totodată, artista va susține un masterclass de tehnică vocală în data de 18 iulie 2017.

Masterclass-ul Internaţional de Operă reprezintă o importantă oportunitate academică, atât pentru tinerii artişti cât şi pentru performeri din domeniul muzicii clasice, de a-şi diversifica şi îmbunătăţi cunoştinţele în domeniul vocal şi în experienţa scenică. Programul se adresează atât studenților cât și artiștilor vocali cu puternice calități muzicale și o bază tehnică solidă. Studiile din program se axează pe teme precum tehnică vocală, stil și interpretare, limbaj și dicție, mișcare scenică, pregătirea rolului și dezvoltarea carierei.

Născută la Timişoara, soprana Simina Ivan și-a început studiile de canto sub îndrumarea prof. Fenia Nicolau, continuându-şi apoi formarea muzicală la Conservatorul din Bucureşti (actuala Universitate Naţională de Muzică). În acelaşi timp, a devenit solistă a Teatrului Naţional de Operetă, iar din anul 1990, solistă a Operei Române din Bucureşti. S-a bucurat de îndrumarea unor artiste de prestigiu precum Magda Ianculescu, Ileana Cotrubaş şi, până în prezent, Margarita Lilowa. Din anul 1994 este solistă a Operei de Stat din Viena, repertoriul său cuprinzând roluri precum: Pamina şi Antonia în „Povestirile lui Hoffmann”, Musetta din „La Bohème”, Violetta din „Traviata”, Marguerite din „Faust”, Rosalinde în „Liliacul”, Adina din „Elixirul dragostei”, Norina din „Don Pasquale”, Constanze din „Răpirea din Serai” de Mozart, Eudoxie în „La Juive” de Halévy. Soprana română activează în prezent și ca instructor vocal, susținând numeroase masterclass-uri atât în România, cât și la Viena în cadrul Wiener Musik Seminar. Simina Ivan a colaborat cu Opera Naţională Română din Timişoara cu Filarmonica din Arad, Filarmonica din Bucureşti şi alături de Filarmonica din München a cântat „Carmina Burana” de C. Orff la închiderea Festivalului internaţional „George Enescu” (2007). De asemenea a fost invitată pe scenele teatrelor lirice din Zürich, Hamburg, Berlin şi Covent Garden din Londra.