Participarea secretarului de Stat Veaceslav Șaramet la Festivalul de Folclor „Meșterul...

Participarea secretarului de Stat Veaceslav Șaramet la Festivalul de Folclor „Meșterul Manole”

Secretarul de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet a participat luni, 27 august, la Festivalul Internațional de Folclor „Meșterul Manole” organizat în Criuleni, în marja vizitei de lucru pe care o efectuează în Republica Moldova, în perioada 27 – 29 august a.c.

Potrivit comunicatului de presă, Festivalul are ca obiectiv valorificarea meșteșugului și a folclorului, aducând laolaltă, la ediția din acest an, artiști din România, Republica Moldova, Belarus, Lituania, Estonia, Italia, Republica Congo și Azerbaidjan.

Mă bucur nespus să fiu astăzi aici, în calitate de român născut la Chișinău și reprezentant al Guvernului României. Mă bucur că ne putem implica prin diferite proiecte, precum Descoperă și Cunoaște România, Programul de tabere <ARC> sau metodologia de acordare a burselor pentru studenți. Vreau, totodată, să îl felicit pe domnul președinte al Consiliului Raional atât pentru cele nouă înfrățiri, cât și pentru acest festival pe care l-a organizat pentru locuitorii acestui raion!”, a transmis secretarul de Stat în cadrul galei festivalului.

La eveniment au mai participat președintele Consiliului Raional Criuleni, Veaceslav Burlac, și vicepreședintele CJ Vaslui, Vasile Mariciuc.