Pasiunea pentru știință, magnet pentru premii și performanță

Pasiunea pentru știință, magnet pentru premii și performanță

DISTRIBUIȚI
Mara Strungaru

Mara Strungaru, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost desemnată câştigătoarea fazei naţionale a concursului FameLab, cu o prezentare despre magnetism. Aceasta va reprezenta România în finala la nivel internaţional a concursului, ce va avea loc în Marea Britanie în luna iunie. Este al treilea an consecutiv în care un student de la Facultatea de Fizică din cadrul UAIC câştigă competiţia naţională Famelab, după Alexandru Vlad Lukacs (2013) şi Bogdan Ghiorghiu (2014).

FameLab este o competiție internațională de comunicare a științei ce are loc, anual, în peste 24 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, America și Africa de Sud. Aceasta este organizată de British Council, în asociere cu Cheltenham Science Festival din Marea Britanie. FameLab se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care doresc să-și împărtășească pasiunea pentru știință și tehnologie, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să fie pasionați de știință și tehnologie.

Fiecare participant are la dispoziție 3 minute pentru a prezenta o temă din domeniile științelor naturii, matematicii, medicinei sau ingineriei. Prezentarea trebuie să fie captivantă, originală și corectă din punct de vedere științific.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.