Patria română, arta copiilor din străinătate

Patria română, arta copiilor din străinătate

Micii artişti români din Statele Unite ale Americii au primit diplomele pentru participarea la expoziția „Țara din suflet – Patria Română”, care a fost deschisă la Institutul Cultural Român din București, în luna noiembrie 2014, și la Parlamentul României – Camera Deputaților, în luna decembrie 2014.  Astfel, diplomele au fost acordate micuților „artiști”: Andrei Dumuță, 8 ani, New York; Andrew Morgan, 14 ani, Morristown; Nicholas Pirtea, 8 ani, Randolph; Olivia Nitu-Solomon, 10 ani, Hackettstown; Stephanie Nitu-Solomon, 11 ani, Hackettstown şi Sonia Turcan, 8 ani, New York, notează Radio România Cultural.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

             Reamintim că 40 de lucrări de grafică și pictură realizate de copii români cu vârste între opt și 14 ani, rezidenți în Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Rep. Moldova, Serbia, Spania, SUA, Ucraina și Ungaria au fost expuse, pe 21 noiembrie, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti.

Lucrările au fost selectate în urma unui concurs adresat comunităților românești de peste hotare. Iniţiativa și-a propus consolidarea legăturilor emoţionale între țară şi tânăra generaţie din diaspora.

Vernisajul expoziţiei „Ţara din suflet – Patria Română“ a cuprins imaginile munților desenați cu migală, a unor biserici ascunse după copaci răsuciți, a cerului care cade ca o perdea în trei culori sau a unei clepsidre în care România trece din sine în sine.