„Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”

„Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”

Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare

În perioada 15 – 17 iunie 2016, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău (Republica Moldova), are loc conferința internațională „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”, organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, împreună cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Obiectivul proiectului este acela de a creea un cadru de discuții între specialiștii din domeniul culturii și cel al protejării patrimoniului din România și din comunitățile românești din jurul granițelor țării. La eveniment vor participa specialiști și personalități de marcă din Bulgaria, Serbia, Ucraina și Ungaria. Conferința este structurată pe trei paliere ce țin de managementul și valorificarea, atât a patrimoniului cultural imobil, cât și al celui mobil și imaterial, iar comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studiu de caz.

Parteneri și colaboratori: Institutul Național al Patrimoniului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Naţional de Artă al Republicii Moldova.