Patru pelicule românești la Festivalul Internațional Film din Australia

Patru pelicule românești la Festivalul Internațional Film din Australia

Patru pelicule românești au fost selectate la cea de-a 64-a ediţie a Melbourne International Film Festival din Australia. România este reprezentată în festival de lungmetrajele “”Aferim!”, de Radu Jude, “Comoara”, de Corneliu Porumboiu, şi “Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, documentarul “Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, şi de scurtmetrajul “Ramona”, de Andrei Creţulescu.

Anul acesta, Melbourne International Film Festival se desfăşoară în perioada 30 iulie – 16 august.

Scurtmetraje, lungmetraje şi documentare din 68 de ţări, printre care Australia, Austria, Germania, Franţa, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud şi România vor fi prezentate în cadrul unuia dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume, care concentrează apariţii actuale în industria mondială, în programul său fiind incluse şi retrospective, întâlniri şi discuţii, informează site-ul oficial al evenimentului, notează România Liberă.

“Aferim!”, pentru care Radu Jude a fost premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin 2015, este considerat “un drum splendid şi nervos prin trecutul României”, potrivit twitchfilm.com, în timp ce “Comoara” a fost recent menţionat de site-ul fourthreefilm.com ca fiind de neratat la acest festival.

Filmul “Comoara” spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Într-o seară, un vecin îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi, jumătate – jumătate.

Costi nu stă prea mult pe gânduri. Rolurile principale din filmul “Comoara” sunt interpretate de Cuzin Toma (cunoscut pentru peliculele “Aferim!”, “Câinele japonez”, “Domnişoara Christina”), Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei.