Patru români la atelierele de parkour de la Lyon

Patru români la atelierele de parkour de la Lyon

În urma parteneriatului dintre ICR și Institutul Francez de la București, Direcția Relații Internaționale din cadrul ICR susține participarea a patru invitați – Mădălina Ene, Diana Popa, Alexandra Maria Putineanu, Cristian Marius Glovaschi, din cadrul Asociației Reborn Education, la o serie de ateliere de parkour desfășurate în Franța, la Lyon, în perioada 12 – 17 noiembrie 2016.

Parkour-ul sau ”arta mișcării” este o disciplină considerată o simbioză care combină baletul și acrobația cu mișcări și tehnici inspirate din cascadorie. Filosofia acestei discipline se revendică de la aserțiunea că orice obstacol din spațiul cotidian (artificial sau natural) poate fi depășit prin mișcări specifice parkour. În România, parkourul este parte integrantă din cultura urbană, existând în prezent o comunitate din ce in ce mai numeroasă de practicanți și practicante în toată țara, care și-au însușit un stil propriu de antrenamente și de manifestare a creativității în spațiul urban.

Institutul Francez și Goethe-Institut din România au lansat proiectul Parkour 2016, arta deplasării și libertatea de mișcare în spațiul public. Anul acesta, în decursul lunii aprilie, la Iași, au avut loc o serie de evenimente dedicate acestui fenomen, la care au participat practicanți de parkour din România, Franța și Germania.