Patru temerari vor să traverseze Atlanticul în cea mai dură cursă de...

Patru temerari vor să traverseze Atlanticul în cea mai dură cursă de canotaj din lume

Patru români vor traversa Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, formând prima echipă românească ce va traversa Atlanticul, în cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge”.Andrei Roșu, Vasile Oşean şi Emil Curteanu - 3 membri din echipa Atlanti...Astfel, Andrei Roşu (39 ani, sportiv de anduranţă, ultra-maratonist, deținător de recorduri naționale și mondiale, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015 și câștigător al locului 3 în tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alături de Vasile Oşean (37 ani, doctor – medicină sportivă) şi Emil Curteanu (50 ani, fost canotor) formează deja trioul de bază al echipei și sunt în căutarea celui de-al patrulea membru al echipajului.

Românii interesați să scrie istorie se pot înscrie în concursul pentru cel de-al 4-lea membru pe www.atlantic4.ro, până pe 15 iunie 2016.

Echipa va parcurge vâslind peste 5000 de km în aproximativ 60 de zile, pe traseul La Gomera (Insulele Canare) – Antigua (Caraibe), pentru împlinirea unei cauze sociale pentru HOSPICE Casa Speranței, ce va consta în completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dură cursă de canotaj din lume, care aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membri vor trebui să facă față unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime și lățime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs și va fi echipată cu provizii numai la start.

Pregătirile echipei pentru traversarea Atlanticului vâslind durează doi ani și includ antrenamente complexe, sală de forță, cursuri de navigație, înot şi un test unic de traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Startul oficial al cursei internaționale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc în decembrie 2017.