Pelicula românească „Bacalaureat”, premiată în SUA

Pelicula românească „Bacalaureat”, premiată în SUA

DISTRIBUIȚI

„Bacalaureat”, pentru care cineastul român Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016, a fost desemnat sâmbătă seară cel mai bun film străin la ediţia din acest an a premiilor decernate de National Society of Film Critics (NSFC) din SUA.

La aceeaşi categorie au mai concurat filmele „Faces Places”, regizat de JR şi Agnes Varda, şi „120 battements par minute”, regizat de Robin Campillo. Anul trecut, trofeul acestei categorii a fost câştigat de „Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, regizată de Maren Ade.

National Society of Film Critics (NSFC), înfiinţată în 1966 la New York, este una dintre cele mai prestigioase asociaţii de critici de cinema din Statele Unite ale Americii şi este alcătuită din 59 de membri – jurnalişti de la cele mai importante publicaţii americane. Printre filmele care au câştigat trofeul principal la galele organizate de NFSC s-au aflat pelicule precum „Moonlight”, „Spotlight”, „Adieu au langage” şi „Inside Llewyn Davis”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.