Pelicule româneşti în cadrul Târgului internațional Marché du Film au Festival de...

Pelicule româneşti în cadrul Târgului internațional Marché du Film au Festival de Cannes – 2018

Foto: Curierul Naţional

Cinci proiecții românești, printre care scurt-metrajul “Roșu și albastru în proporții egale”, care participă în competiția CineFondation de anul acesta și pelicula “Touch Me Not”, film care a câștigat trofeul Berlinalei 2018 au fost prezentate în cadrul Festivalului de la Cannes-2018.

De asemenea, regizoarea Adina Pintilie a susținut o întâlnire cu publicul internațional în cadrul căreia a răspuns unei serii de  întrebări pe tema artei și cinematografiei românești.

România a participat, la Cannes, în perioada 8 – 17 mai 2018 la cea de-a 71-a ediție a Târgului internațional din domeniul industriei cinematografice, producției de film de televiziune, scurt metraj și documentar. Acest important eveniment al industriei cinematografice europene este locul de întâlnire anuală a aproape 13000 de participanți din întreaga lume, dintre care în jur de 4000 sunt producători, peste 3000 sunt buyeri și distribuitori.

La această manifestare au fost promovate peste 1000 de evenimente și festivaluri de profil din întreaga lume. Participarea României la una dintre cele mai prestigioase manifestări de profil reprezintă o șansă reală pe care companiile de profil o au pentru promovarea produselor şi serviciilor, dar și a creativității în cadrul filmului artistic, de televiziune, scurt metraj şi documentar.

O mare parte din programul manifestării internaționale Le Marché du Film au Festival de Cannes – 2018 a fost dedicată prezentării celor mai noi și inovatoare producții și pachete de servicii din industria cinematografică europeană și mondială. Proiecțiile de film au fost completate de discuții, seminarii și ateliere la care au participat nume cunoscute din lumea cinematografiei internaționale. În cadrul discuțiilor de la standul României, companiile și-au prezentat obiectivele participării la târg, evidențiind posibilitatea continuării prezenței românești și în anii următori, atât la acest eveniment, cât și la alte evenimente internaționale care au ca scop principal promovarea industriilor creative.

Participarea românească la Târgul internațional  Marché du Film au Festival de Cannes – 2018 a avut loc în cadrul programului de susținere și promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat în parteneriat public privat prin Consiliul de Export. Evenimentul s-a înscris în proiectul inițiat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) privind promovarea sectorului cinematografic și a companiilor românești de profil, ca parte a industriilor creative românești. Sursa: Curierul Naţional