Performanţă românească la sporturile de iarnă

Performanţă românească la sporturile de iarnă

DISTRIBUIȚI
Foto: aimx.ro

Mihai Tentea a continuat evoluţia foarte bună după titlul câştigat la Bob 2. Performanţa românească la bob a continuat pentru Mihai şi Ciprian Daroczi împreună cu Raul Dobre, Alexandru Bugheanu şi Florin Coman.

La Winterberg, în Germania, împingătorul Florin Coman, legitimat la CS Olimpia Bucureşti a făcut performanţă pentru România.

Echipajul tricolor de BOB 4 s-a clasat, la seniori, pe locul 14 insă rezultatele din manşele respective au fost contabilizate şi pentru Campionatele Europene de juniori U23. După un sezon solicitant cei 4 reprezentanţi ai României au devenit campioni!

„La categoria sub 23 de ani i-am zdrobit pe ruşi şi pe elveţieni la punctaj! La concursuri eram puţin îngrijorat. Mai ales în privinţa ruşilor care ne suflau în ceafă. Le-am arătat însă ce putem. A fost foarte mult de muncă! Am devenit campioni europeni şi aşteptam ziua asta cu toţi. Suntem o echipă unită şi trecem peste dificultăţi în momente critice. Domnul Daniel Pacioianu, antrenorul nostru, ne motivează” a afirmat Florin Coman.

În program urmează un concurs foarte important: mondialele de juniori din St. Moritz. În Elveţia tricolorii spera să câştige. „Vrem locul 1! Suntem foarte motivaţi şi o să tragem cât putem să ajungem unde ne dorim! Le mulţumim celor care ne-au fost alături! Mulţumesc antrenorului meu Dan Scurtu care a fost mereu alături de noi, familiei mele şi colegilor” a mai spus sportivul.

Weekendul cu performanţa românească în Cupa Europeană la Bob şi Sanie, i-a avut ca protagonişti, la IGLS pe Marian Gâtlan şi pe Flavius Crăciun.

Marian şi Flavius au cucerit medalia de argint la SANIE 2, la Cupa Mondială de la Igls-Austria. Cei doi juniori sunt antrenaţi de Alexandru Comsa.

„Competiţia a fost strânsă. În prima manşă am fost pe locul 6. Am dat totul în a doua manşă pentru medalie şi am obţinut argintul. Acum mergem la Winterberg pentru încă o etapă de Cupă Mondială. Speram să obţinem un rezultat foarte bun şi la Winterberg, după care mergem la Campionatul Mondial la Altenberg. Stagiunea actuală pentru noi a fost una dintre cele mai grele, dar am reuşit să avem rezultate bune!” a povestit Flavius Crăciun.

Flavius şi Marian au făcut performanţa în faţa unor naţiuni puternice din acest sport, precum Germania, Rusia şi Canada. La Igls tandemul a reconfirmat progresul din acest sezon.

”Am ocupat un minunat loc 2 la doar 0.076 secunde de prima treaptă a podiumului. Ne continuăm cursa pentru medalii plecând încrezători din Austria. În săptămânile ce urmează ne vom desfăşura antrenamentele pe pârtiile din Germania (Winterberg, respectiv Altenberg) urmând ca de această dată să concurăm pentru o clasare pe podium la Campionatul European şi Campionatul Mondial” a declarat Marian Gâtlan. Sursa: aimx.ro 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.