Peste 40 de copii s-au intrecut la concursul „Cunoaşte România!” la Madrid

Peste 40 de copii s-au intrecut la concursul „Cunoaşte România!” la Madrid

Peste 40 de copii români sau de origine română, cu vârste între 8 și 13 ani, rezidenți în orașul și regiunea Madrid, au participat recent la prima etapă a ediției a IV-a a Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România !”.Asociația Rumes Europa din Spania şi Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în colaborare cu Institutul Limbii Române din Bucureşti, au organizat pe 12 iunie prima etapă a ediției a IV-a a Concursului Tematic de Limbă, cultură şi civilizație românească „Cunoaşte România !”, eveniment desfăşurat la Centrul Cultural Sanchinarro din Madrid.

La concurs au participat 11 echipe formate din câte patru concurenți, care au răspuns la întrebări de cultură generală despre România, într-o atmosferă caldă, destinsă, competitivă dar şi relaxantă în acelasi timp, dat fiind faptul că cele trei runde de întrebări au alternat cu momente artistice dedicate atât copilăriei cât şi țării noastre.

Echipele participante au fost: BRUNETE, CARPAȚII, CERCETAȘII, DACII, FLOARE DE COLŢ, LUCEAFĂRUL, MIORIŢA, ROMÂNAŞII, SFINXUL, TRICOLORII şi VOLTAJ, toate din regiunea Madrid.

Au câștigat: locul III – echipa Brunete, îndrumați de profesoara Paula Manolache, locul II – echipa Floare de colț, îndrumați de profesoarele Maria Cerceja şi Ionela Cimpoeru, iar pe locul I şi câştigătoarea acestei ediții a fost echipa Cercetaşii, îndrumați de profesoara Octavia Iancu.

Echipa care a castigat locul I va participa la finala din luna decembrie, alături de echipele câştigătoare de la viitoarele etape ale acestei a patra ediții a Concursului Tematic “Cunoaşte România”.

Concursul a fost prezentat de talentata actriță româncă Sanseverina Lazăr, protagonistă a seriei “Aida” , realizată de Globomedia pentru Canalul de Televiziune Telecinco şi de tânărul
Andrei Badea, informatician pasionat de arte.