Peste 5.000 de pompieri la datorie în acest sfârșit de săptămână

Peste 5.000 de pompieri la datorie în acest sfârșit de săptămână

DISTRIBUIȚI

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, IGSU va monitoriza pemanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, echipajele de pompieri care încadrează aproape 3.500 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 322 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 40 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 131 autospeciale pentru descarcerare.

În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paști. Cu acest prilej, IGSU recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important că lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.