Acasă Alte comunitati Pianistul Constantin Sandu și ghitaristul Titus Isfan, la „Festival Internacional dos Açores“

Pianistul Constantin Sandu și ghitaristul Titus Isfan, la „Festival Internacional dos Açores“

Două concerte de muzică de cameră, care cuprind muzica românească, braziliană și portugheză, vor fi prezentate în cadrul celei de-a XVI-a ediții a „Festival Internacional dos Açores“, organizat de autoritățile din Horta (capitala Insulei Faial din arhipelagul Azore). Protagoniștii concertelor vor fi pianistul Constantin Sandu (9 septembrie, ora 19:00, Teatro Faialense), și ghitaristul Titus Isfan (11 septembrie, ora 12:00, Casa Memorială Manuel de Arriaga) a căror prezență este asigurată de Institutul Cultural Român de la Lisabona, în calitate partener al evenimentului.

Constantin Sandu este directorul Departamentului de Muzică al Şcolii Superioare de Muzică şi Artele Spectacolului din Porto (ESMAE). În 2006, a obţinut titlul de Doctor în Muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Grigore Constantinescu, cu teza Muzica portugheză pentru pian. Este laureat al Concursurilor Internaţionale de la Senigallia, Viotti-Valsesia, Paloma O’Shea – Santander, Epinal, Maria Canals – Barcelona şi a cântat în prestigioase Festivaluri Internaţionale (George Enescu – Bucureşti, Chopin – Paris, Santander, Festival de primavera – Sevilla, Ayamonte, Internationale Trossinger Tastentage, Muziksev – Izmir, Aveiro, Figueira da Foz, Espinho, Guimarães, etc.).

Titus Isfan este absolvent al Conservatorului din Évora (ghitară clasică), sub îndrumarea artistică a marelui ghitarist croat Dejan Ivanovich. A câștigat premiul I la Concursul de ghitară clasică de la Montijo (ediţia a VI-a, 2016) şi o menţiune la Concursul Internaţional al oraşului Fundão în 2015. În prezent este profesor de muzică la Conservatório Regional de Artes de Montijo și are o susţinută activitate concertistică.

 

 

 

 

Articolul precedentFitch atenționează
Articolul următorFilmul „Imaculat”, în competiția Giornate degli Autori – Festivalul de Film de la Veneția