Pictorii români la tabăra de creație “Șapte zile la Redondo”

Pictorii români la tabăra de creație “Șapte zile la Redondo”

Cu ocazia Festivalului Florilor din mica localitate Redondo, Portugalia, o tabără de creație intitulată Șapte zile la Redondo, se va desfășura în perioada 30 iulie – 7 august.

Astfel, primaria din Redondo va găzdui, în cadrul programului Centrului Cultural al Municipalității Redondo, șapte pictori români: Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofeanu, Sorin Iosub, Elisabeth Ochsenfeld, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu, alături de scriitoarea Veronica Kirchner.

Lucrările realizate pe parcursul acestei tabere vor fi expuse pe 6 august, în cadrul unui happening, în spațiul expozițional al Centrul Cultural al Municipalității din Redondo, urmând ca în prima parte a anului 2016, să fie prezentate într-o expoziție la București.

Cu ocazia expoziției va fi lansat și catalogul dedicat taberei de creație, ce va reuni lucrările de pictură, fotografiile realizate pe parcursul taberei și textul documentar.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori care își propune valorizarea culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul.

Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea și susținerea de activități artistice și socioculturale: schimburi culturale internaționale, tabere de pictură și expoziţii – pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.