Piloții companiei SAS intră în grevă. Încă nu se știe ce zboruri...

Piloții companiei SAS intră în grevă. Încă nu se știe ce zboruri vor fi afectate

Piloții companiei aeriene SAS au anunțat declanșarea, din 14 septembrie, a unei greve, avertizează MAE. Nu sunt precizate rutele de zbor care ar putea fi afectate și nici intervalul orar sau durata de desfășurare a grevei.Întrucât de la primele ore ale zilei de 14 septembrie 2017 se preconizează întârzieri sau modificări ale orarului de zbor, se recomandă contactarea companiei aeriene SAS înaintea efectuării călătoriei, luarea în calcul posibilității de a petrece un timp mai îndelungat în aeroport și urmărirea evoluției situației / orarului de zbor pe pagina oficială de Internet a companiei SAS: http://www.sasgroup.net/en/category/newsroom/sas-comments/?l=en.

SAS a semnat în ultimele săptămâni acorduri cu sindicatele piloților din Suedia și Danemarca, cu toate acestea, cele două asociații pilot norvegiene au decis declanșarea, de luni 11 septembrie, a unui conflict de muncă, fără afectarea traficului aerian până miercuri, 13 septembrie 2017.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Norvegia: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Se recomandă consultarea paginilor de www.mae.ro, http://oslo.mae.ro și și folosirea aplicației „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.