Placă memorială dezvelită la Cernăuţi, în cinstea lui Ion Chilaru

Placă memorială dezvelită la Cernăuţi, în cinstea lui Ion Chilaru

Foto: BucPress

La 5 mai 2017 în localitatea Molniţa, raionul Herța, regiunea Cernăuţi a avut  loc dezvelirea plăcii memoriale “Ion Chilaru”, instalată pe peretele Bibliotecii publice din sat – informează BucPress.

La ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale din satul Molnița au participat scriitori, foşti absolvenți ai profesorului universitar, Ion Chilaru, colegi de studii şi condei, rudele şi toţi cei care l-au cunoscut sau i-au îndrăgit poemele și articolele de presă.

Potrivit Ludmilei Alăzăroaie, şefa bibliotecii locale, instituție care poartă numele lui Ion Chilaru, dezvelirea plăcii este consacrată marcării celei de-a 80 aniversări a naşterii poetului, publicistului şi jurnalistului Ion Chilaru.

Lucrând în calitate de profesor, apoi de redactor-şef al ziarului “Zorile Bucovinei” de peste 25 de ani, Ion Chilaru a  menţinut spiritul românesc în nordul Bucovinei, formând o întreagă pleiadă de oameni de cultură. Membru al Uniunii Naționale a Scriitorilor din Ucraina, a fost deputat în Consiliul Orășenesc Cernăuți, activist civic, cavaler al ordinului Prietenia Popoarelor, fost membru-fondator al Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi.

La eveniment a participat și Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, care a subliniat rolul deosebit de mare al lui Ion Chilaru în promovarea valorilor românești în zona Cernăuți. „Slavă și cinste doamnei Ludmila Alazaroaie, director al Bibliotecii din Molnița, pentru inițierea acestui proiect. Fie ca florile recunoștinței noastre pentru opera și faptele lui Ion Chilaru să fie veșnic cultivate la Biblioteca “Ion Chilaru” din Molnița și în sufletele noastre”, a subliniat Eleonora Moldovan.