Platformă în sprijinul românilor din Spania

Platformă în sprijinul românilor din Spania

Un proiect ce are ca scop conectarea mediului asociativ din provincia Andaluzia și cetățenii din această zonă a Spaniei a fost lansat luni, 28 mai, la Cordoba, la o zi după Ziua Românilor de Pretutindeni, în prezența secretarului de stat Lilla Debelka și a numeroase oficialități locale, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României și membri ai Federației Asociațiilor Românilor din Andaluzia (FARA).Inițiativa Social Mapp este o platformă ce pune în evidență harta sectorului asociativ din provincie, pentru ca cetățenii să poată identifica exact coordonatele unei asociații cu care au nevoie să intre în legătură, în funcție de domeniul de activitate, de numele asociației sau de o anumită zonă Aplicația include numeroase asociații care lucrează cu imigranți, fiind, astfel, un instrument util inclusiv pentru românii din Andaluzia.

Consiliul sprijină “Social Mapp”, creat pentru a informa și a ajuta românii care trăiesc în Andaluzia, urmărind integrarea deplină a imigranților. Platforma include toate tipurile de entități sociale care oferă servicii unor grupuri specifice în domeniul sănătății, handicapului, sportului sau voluntariatului, alături de asociații de vecinătate, culturale sau de gen, printre altele, facilitând astfel “o cale viabilă de participare și implicare personală“.

Vă mulțumesc pentru invitația la prezentarea Proiectului Social Mapp, prin care se dorește realizarea unei conexiuni între Asociațiile din Andaluzia și cetățenii ce locuiesc în comunitatea andaluză. Această inițiativă care consolidează legătura dintre cele două comunități și înlătură dificultățile inerente de comunicare este mai mult decât ingenioasă și vă felicităm pentru concretizarea ei. Mult succes tuturor celor care au contribuit la elaborarea acestui proiect și la multe alte proiecte în viitor!”, a transmis secretarul de stat Lilla Debelka inițiatorilor proiectului – FARA și ONG-urile „Fenoma” și „Enclave Social”.

La evenimentul desfășurat la sediul Delegației Guvernului Andaluziei la Cordoba au mai participat Consulul General al României la Sevilla, Radu Cătălin Mardare, Directorul Direcției Generale pentru Politici Migratorii din cadrul Ministerului Justiției și Internelor din Guvernul Andaluziei, Luis Vargas Martinez, precum și alte oficialități.

Consiliul sprijină “Social Mapp”, creat pentru a informa și a ajuta românii care trăiesc în Andaluzia.

“Andalucia Social Mapp” este o platformă care leagă mediul asociativ cu cetățenii, astfel încât aceștia pot găsi resursele și serviciile pe care le pot accesa în regiune. Numărul românilor care trăiesc în provincia Andaluzia este estimat la 150.000, dintre care 13.000 – în Cordoba.

Cu acest prilej, Lilla Debelka le-a transmis românilor din Spania un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, care anul acesta a fost sărbătorită pe data de 27 mai.

Cunoscând situația din Diaspora și făcând nenumărate vizite în străinătate, românii din afara granițelor țării au devenit a doua mea familie. Contribuim împreună la păstrarea identității naționale, prin promovarea tradițiilor, valorilor și culturii naționale, de aceea doresc să le mulțumesc și să îi asigur de toată susținerea și solidaritatea mea. Îi îndemn pe românii de pretutindeni să nu uite niciodată de unde au plecat și să păstreze în suflete mândria de a fi români. La mulți ani!” a spus demnitarul.