Acasă Cultura / Culte Poetul italian Luca Cipolla, premiat pentru o creație poetică în limba română

Poetul italian Luca Cipolla, premiat pentru o creație poetică în limba română

Centrul Cultural Italo Roman l-a felicitat pe poetul italian Luca Cipolla care la actuala ediție a tradiționalului premiu de poezie organizat la Latina, a fost desemnat câștigător cu o creație poetică în limba română.

Sâmbătă 10 septembrie 2016, la Latina, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Premiului Internațional de Poezie “Città di Latina”, promovată și organizată de Gruppo Editoriale EDU în colaborare cu Agenzia Omicron și sub patronajul  Comunei și Provinciei Latina. La cele două secțiuni ale concursului au participat mai mult de 150 de autori din Italia și din străinatate.

La secțiunea Poezie inedită în limba straină sau vernaculara a primit Premiul I Luca Cipolla cu poezia scrisă în limba română “Asincronă”.

Directorul și totodată organizatorul evenimentului, Alessandro Vizzino, a dorit să sublinieze în acest cadru  importanța culturii românești și roul ei european. “Nu pot decât să dedic această recunoaștere tuturor perssoanelor din panorama literară românească care au crezut în mine: mulțumesc frumos din suflet!”, a declarat în limba română poetul Luca Cipolla.

Poetul Luca Cipolla autor a mai multor volume de poezie, premiat cu ocazia unor festivaluri de poezie italiene este un colaborator apropiat al Centrului Cultural Italo-Român, contribuind de mai mulți ani la traducerea în italiană a poeziilor mai multor elevi din România și Republica Moldova, înscriși la Premiul Internațional de Poezie de la Triuggio, multe dintre acestea fiind și premiate la diferite secțiuni.

Articolul precedentStudenţii români din străinătate nu se simt discriminați
Articolul următorRaluca Prună și ministrul Justiției al Statului Israel, Ayelet Shaked, semnează prima Declarație Comună privind cooperarea în domeniul Justiției