Policromie de nuanţe în Sala cu Orgă, la Chișinău

Policromie de nuanţe în Sala cu Orgă, la Chișinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chişinău, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Sala cu Orgă, organizează recitalul de orgă „De la Bach la contemporani” în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor – 2018”.

Evenimentul va avea loc luni, 5 martie, de la ora 18.00, la Sala cu Orgă, şi va fi susţinut de Olga Babadjan şi Corul Naţional de Cameră a Sălii cu Orgă, dirijat de Ilona Stepan.

În program: J.S.Bach – Contrapunctus nr..18 din „Kunst der fuge”- fuga „Triplex”, W.A.Mozart – Fantazia f-moll, C.Franck – Coral nr.1 E-dur, O.Messiaen – Corps glorieu, Joie et clarte des corps glorieux, F.Poulenc – Stabat Mater,versiune pentru cor si orgă (premieră!)

Olga Babadjan  a absolvit Conservatorul „P. I. Ceaikovski” din Moscova, secţia pian şi orgă, iar în 1986 – masteratul de interpretare muzicală la specialitatea orgă. Începând cu anul 1980 Olga Babadjan  a concertat în toate țările fostei Uniuni Sovietice, iar după stabilirea în România, în 1994, a fost prezentă ca pianistă/organistă în cele mai importante centre cultural-muzicale din România, Germania, Franța, Olanda și Italia, ca solistă sau cu parteneri de scenă consacraţi.

De-a lungul timpului, Olga Babadjan a desfăşurat o bogată activitate didacică,fiind profesor de pian şi concertmaestru la colegiile naţionale de muzică „George Enescu” si „Dinu Lipatti” din Bucureşti, unde activează şi în prezent. A realizat înregistrări la Radio și TV în România și Republica Moldova, fiind distinsă cu diploma şi premii la numeroase concursuri și festivaluri.

„Artista – nobilă interpretă la orgă, Olga Babadjan are un repertoriu vast, construieşte edificiul sonor şi creează o policromie de nuanţe. Arta ei e infinită… O recomand tuturor acelora care cred că prin muzică ne apropiem de Omniprezentul şi de Dumnezeu.” – Doru Popovici (muzicolog şi compozitor).

*** 
TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.
Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro