Poliţiştii de frontieră români continuă să salveze vieți în apele Mării Egee

Poliţiştii de frontieră români continuă să salveze vieți în apele Mării Egee

Aflați în misiune FRONTEX, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”EPN POSEIDON  SEA”, polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă au salvat încă 46 de persoane, dintre care 11 copii, care erau pe o ambarcațiune care risca să se scufunde în apele Mării Egee. Persoanele salvate, cetățeni sirieni, au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru procedurile specifice.

De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), alături de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 624 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Timp de 4 luni, începând cu 1 ianuarie a.c., nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfăşoară, în cadrul Operațiunii Comune ”EPN POSEIDON SEA”, misiuni de supraveghere (patrulare, cercetare, căutare şi salvare) la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, în Marea Egee, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Atena doi ofiţeri de legătură, care menţin permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.