Portret muzical al României, la Viena

Portret muzical al României, la Viena

DISTRIBUIȚI
Foto: ICR

Institutul Cultural Român de la Viena, Festivalul SoNoRo, Ansamblul Raro şi Aegeria Artists Management e.U organizeză sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.00, în Gläserner Saal din Musikverein Viena, concertul Rhapsodie Roumaine.

Programul va fi susţinut de Răzvan Popovici (violă), Diana Ketler (pian), Gilles Apap (vioară), Boris Brotsyn (vioară) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel). Repertoriul serii va cuprinde compoziţii de George Enescu, Béla Bartók şi Gabriel Fauré. Cu prilejul concertului va fi lansat în premieră mondială CD-ul intitulat Rhapsodie Roumaine, o producţie a casei de discuri Solo Musica din München şi un portret muzical extrem de pitoresc al României.

Răzvan Popovici  s-a născut într-o familie de muzicieni şi a început studiul cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Bunka Hall din Kobe, Prinzregententheater din München şi Théâtre-des-Champs-Elysées din Paris alaturi de orchestre precum Kölner Kamerorchester, Kobe Chamber Orchestra, Orchestra Nationala Radio din Bucuresti, Chamber Aartists din Zürich sau Filarmonica din Cluj. O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea în Orchestra Filarmonicii din Berlin.

Răzvan a fost prim-violist invitat al Filarmonicii din Essen, al orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg. Concertează în întreaga lume, ca membru al Ansamblului Raro în săli precum Konzerthaus şi Musikverein din Viena, Carnegie Hall din New York, Musashino Hall din Tokyo, în Kennedy Center din Washinghton sau Ateneul Român din Bucureşti. Este iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages“ din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.