,,PORTRETE DE DASCĂLI” la Veliko Gradiște (Serbia)

,,PORTRETE DE DASCĂLI” la Veliko Gradiște (Serbia)

Cea de-a VII –a ediţie a Simpozionului Internaţional ,,Portrete De Dascăli” va avea loc, pe 31 octombrie, la Veliko Gradiște, în Serbia, de la ora 12 (ora României) în sala Liceului din oraş.

Veliko Gradiște este un orășel situat pe malul Dunării la 136 km de Timișoara sau 141 km de Drobeta Turnu Severin.

Ideea de a organiza acest simpozion aparține unor sârbi și români din Serbia și români și sârbi din România, oameni care s-au cunoscut și împrietenit și care își doresc să-și împărtășească exemplele de bună practică din școlile lor și să-și prezinte modele de slujitori ai școlii pe care i-au cunoscut. Pe lângă colegi din Serbia și România vor fi invitați și colegi din alte țări, oficiali din administrația școlară, prieteni ai școlii”, susţin organizatorii.

La simpozion se poate participa direct (cu sau fără lucrare de prezentat) sau indirect (doar trimițând prin e-mail lucrarea). Aceasta trebuie să fie scrisă în Word în limba română sau sârbă și să aibă un rezumat de cel mult 1000 de caractere. De traducerea din română în sârbă și din sârbă în română a rezumatului se vor ocupa organizatorii. Se pot insera și 1- 2 fotografii, iar lucrarea să nu fie mai lungă de 1 – 4 pagini.

Pe lângă articolele despre foști dascăli se pot trimite și articole care să prezinte școala, proiecte ale școlii, exemple de bună practică, articole pe teme de pedagogie sau didactică.

Înscrierea la simpozion se face trimițând până în 19 octombrie un e-mail la portretededascali@gmail.com în care să fie precizat numele, școala, localitatea, telefonul, e-mailul, titlul articolului, dacă veți participa direct sau veți trimite doar articolul, dacă doriți să îl prezentați pe scurt în plen sau doriți doar publicarea lui.

Trimiterea lucrării prin e-mail la portretededascali@gmail.com se face până la 28 octombrie. Cartea se va tipări în luna noiembrie și o veți primi la școala dumneavoastră. Singura taxă pentru colegii din România este aceea de publicare a lucrării.

Gazde și parteneri în organizarea simpozionului sunt Liceul din Veliko Gradiște, Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia, Sucursala AGIRo a Cadrelor Didactice de Etnie Sârbă din România, Asociația Generală a Învățătorilor din România, Românii Independenți din Serbia (RIS) şi Comunitatea Sârbilor din România.