Portugalia: Consulat itinerant la Loulé, vineri, 28 iulie. Programările se pot face...

Portugalia: Consulat itinerant la Loulé, vineri, 28 iulie. Programările se pot face până cel târziu în 26 iulie 2017

Românii din sudul Portugaliei care au nevoie de informații sau servicii consulare pot intra în contact direct cu reprezentanții misiunii diplomatice a României vineri, 28 iulie 2017, în Sala de reuniuni a Consiliului local din São Clemente, Loulé, (Junta de Freguesia de São Clemente, Sala da Assembleia), situată în Rua Geraldine Brites, 8100-583, São Clemente, Loulé.

Programul de funcţionare: 09.00 – 14.00.

Cu ocazia consulatului itinerant se pot procesa doar solicitări de acte notariale (legalizări, procuri, declaraţii) şi solicitări de acte de stare civilă sau extrajudiciare. Nu se pot efectua operaţii de prelevare de date biometrice şi procesare a cererilor de obţinere a paşapoartelor temporare sau paşapoarte electronice.

Pentru emiterea titlurilor de călătorie se vor putea prelua cererile însoţite de fotografiile cu dimensiunea 3,5 x 4,5 şi documentele justificative, urmând ca acestea să fie procesate la sediul Secţiei Consulare şi trimise prin poştă titularului, costul expedierii actului intrând în sarcina solicitantului.

Persoanele care au depus cererea de emitere a pașapoartelor electronice cu ridicarea acestora la Lisabona vor putea solicita înmânarea pașapoartelor în ziua organizarii consulatului itinerant, dupa ce au verificat înainte, prin intermediul aplicatiei de pe site-ul misiunii diplomatice (http://lisabona.mae.ro/cauta-pasaport), sosirea acestora la Ambasada României la Lisabona. Documentele necesare ridicării pasapoartelor sunt cele comunicate la momentul depunerii cererii de emitere a noului document de călătorie.

Pentru solicitarea serviciilor consulare sau pentru optiunea de a ridica pasapoartele sosite la Ambasada Romaniei la Lisabona pe durata consulatului itinerant, cei interesati vor face programări până la data de 26 iulie 2017 la adresa de e-mail lisabona.consul1@mae.ro cu titlul mesajului “pentru consulatul itinerant Loulé, 28 iulie”. Mesajul va cuprinde informaţii cu privire la serviciul consular solicitat sau cu privire la ridicarea paşaportului solicitat anterior, datele necesare prestării serviciului dorit (conform informaţiilor existente pe site-ul ambasadei, pentru fiecare serviciu în parte), precum şi un număr de telefon al solicitantului unde acesta va putea fi contactat de către funcţionarii consulari. Mesajul va fi însoţit de o copie scanată a documentului de identitate valabil românesc al solicitantului.