Povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle pe notele lui...

Povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle pe notele lui Eugen Doga

Compozitorul Eugen Doga lucrează la o compoziţie nouă bazată pe povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. Artistul a declarant pentru IPNcă lucrarea va include zeci de piese şi va fi imprimată şi lansată la finele anului curent.

”Vor fi cântece, scene mari şi corale. Va avea un stil dramatic. Încă nu ştiu cum se va numi. Sper că această muzică să fie la un nivel cu poezia marilor personalităţi”, a subliniat Eugen Doga.

Compoziţia va fi înregistrată în studioul Companiei publice Teleradio Moldova. ”Mi-au permis să lucrez în studiourile lor. Sper să continuăm această colaborare. Cu toate că studiourile sunt într-o stare deplorabilă, sperăm să avem un rezultat pozitiv”, a spus Eugen Doga.

De Ziua Independenţei şi de Ziua Limbii Române, 27 şi, respectiv, 31 august, Eugen Doga va susţine două concerte de muzică clasică. Sub muzica maestrului, pe scenă vor evolua artişti de valoare din Republica Moldova, care activează peste hotare. Până atunci maestrul îi asistă la repetiţii, alături de orchestra Teatrului de Operă şi Balet. Concertele se preconizează să se desfăşoare în Palatul Naţional sau în Teatrul de Operă.

Concerte de Ziua Independenţei şi a Limbii Române sunt organizate tradiţional în fiecare an. Maestrul Eugen Doga nu a mai înregistrat piese în Republica Moldova de peste 20 de ani.