„Povestiri despre România, țara părinților” din străinătate

„Povestiri despre România, țara părinților” din străinătate

DISTRIBUIȚI

”Povestiri despre România, țara părinților”, un volum de Petre Crăciun destinat copiilor români din comunitățile istorice și Diaspora, va fi difuzat în lunile septembrie-octombrie asociațiilor românești din Ucraina, Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria, precum și celor din Italia, Germania, Spania, Grecia, Norvegia.

Volumul, apărut la Editura Zorio, 160 pagini, color, hardcover, este finanțat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni .

Volumul conține capitolele: Ţara celor şapte viteji şi a Zânei Zânelor, Omul este mai liber întro casă ţărănească, „Mioriţa este Iliada şi Odiseea genetică a poporului nostru” și Dumnezeu este la o palmă de tine. Cartea cuprinde 150 de fotografii color, un adevărat album de istorie, artă, civilizație și spirtualitate românească, anunţă identitateromaneasca.ro

Albumul conține și foarte multe imagini care pun în valoare activitatea asciațiilor românești din comunități din Dispora.

În volum, Alexandru Dragomir, un fost profesor de istorie, pensionar, îndrăgostit de țara sa, are nefericirea de a vedea că trei dintre copiii săi pleacă din țară, luând cu ei și copiii care încep să piardă orice legătură cu țara. Marius și Lia, nepoții din Italia și Statele Unite, încep să nu mai știe limba română, iar cel mai mic nepot, Juan, născut în Spania, primește nume spaniol, pentru o mai bună integrare, și nu învață niciun cuvânt în limba părinților.

Bătrânul Alexandru Dragomir, ajutat de fiul său, Radu, singurul rămas în țară, împreună cu Tudor, nepotul, pregătește o întâlnire la care să participe toți nepoții săi plecați de mulți ani în străinătate. Fostul profesor le oferă nepoților săi o mulțime de lecții despre istoria, civilizația, arta, spiritualitatea, tradițiile, muzica, literatura, religia, arhitectura, personalitățile poporului român. Povestirile despre România și valorile sale sunt îmbinate cu o suită de legende scrise de Petre Crăciun pentru acest volum.

După o lună petrecută în satul Poiana cu Soare, Juan, Marius și Lia încep să învețe lucruri noi despre țara părinților, prețuind rădăcinile care îi legau și pe ei de străvechea civilizație românească.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.