“Poziţia copilului” la Festivalul de Film European din Quebec

“Poziţia copilului” la Festivalul de Film European din Quebec

Lungmetrajul “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, va fi proiectat, pe 1 mai, la prima ediţie a Festivalului de Film European (EUFF) care se va desfăşura între 29 aprilie şi 7 mai la Quebec.

Programul festivalului cuprinde filme din 20 de țări , prezentate la Muzeul Civilizatiei. Lungmetrajul românesc va participa alături de producții din Portugalia, Finlanda, Bulgaria, Irlanda, Italia, Luxemburg și Spania.

Poziţia copilului” a fost câştigătorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 2013 şi a fost propunerea României la premiile Oscar din 2014, la categoria cel mai bun film străin.

“Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu, în “Poziţia copilului”. Li se alătură nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.