Preasfințitul Macarie a oferit Lumina Învierii comunității românești din Copenhaga. La...

Preasfințitul Macarie a oferit Lumina Învierii comunității românești din Copenhaga. La slujbă a participat și Majestatea Sa Margareta

Românii din Copenhaga s-au bucurat de primirea Sfintei Lumini, sărbătorind Paștile împreună cu Episcopul lor, Preasfințitul Părinte Macarie și cu Familia Regală a României, care a ales să petreacă sărbătorile pascale în comunitatea ortodoxă română din capitala regatului danez.

Slujba Învierii a fost oficiată de către Părintele Episcop Macarie în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și a Alteței Sale Regale Principele Radu. Ierarhul le-a mulțumit înalților oaspeți pentru prezența lor demnă și nobilă.

În cuvântul său pastoral, Preasfințitul Macarie a evidențiat importanța păstrării și cultivării moștenirii creștine, precizând că atunci când omul respinge această moștenire, pe care s-a clădit civilizația noastră europeană, „își taie rădăcinile, își reneagă trecutul, își alterează prezentul și își refuză viitorul”.

În cuvântul său de mulțumire, Majestatea Sa Margareta a spus: „Este o mare bucurie și privilegiu să mă aflu aici în această noapte sfântă. Ne-ați vorbit despre moștenirea creștină și despre importanța acestei dimensiuni spirituale, care în ziua de azi lipsește prea mult. Ne gândim la țara noastră și nu uităm de tradiție și de spiritualitate. Hristos a înviat!”

La finalul slujbei, după împărtășirea credincioșilor și binecuvântarea ofrandelor pascale, Preasfințitul Macarie a oferit copilașilor mai multe daruri.