Precipitații semnificative și posibile inundații în Slovenia

Precipitații semnificative și posibile inundații în Slovenia

Prognoza meteorologică pentru ziua de marți, 19 septembrie 2017, în Slovenia indică precipitații semnificative, posibile inundații, inclusiv ale unor elemente de infrastructură ale drumurilor publice, perturbări ale circulaţiei rutiere, alunecări de teren și contaminarea apei potabile .

Românii aflați într-o situație deosebită pe teritoriul Sloveniei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Pentru situațiile dificile, cu caracter de urgenţă, românii pot apela şi telefonul de urgență al Ambasadei: +38640980068.

 MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.ljubljana.mae.ro, http://www.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/SI-Slovenia.html, http://meteo.arso.gov.si/met/en/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.